Ahmet Yenilmez

Ahmet Yenilmez

Solcu, sosyalist demokrat Kemalist sanatçı arkadaş neredesin?

Şunun şurasında 3 gün sonra sadece İstanbul’u değil, Türkiye’yi, İslam coğrafyasını değil, belki de tüm dünyayı etkileyecek bir seçim yapılacak! 

Hemen homurdanmayın ne olur! 

Ben de biliyorum, 23 Haziran Pazar günü neticede İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı seçileceğini! 

Eğer, içerisinde yaşadığımız sokak, semt, ilçe ve şehir zaviyesinden bakarsak, evet, sadece İstanbul Büyükşehir belediye başkanı seçilecek 23 Haziran'da! 

Zaten başımıza ne geldiyse, hep dar zaviyelerden bakıp, sebep sonuç ilişkisinden bihaber yaşamamızdan geldi! 

Ey Türkiye, çıkar kumdan başını! 

Ey Türkiye, kaldır başını da bir etrafına bak Allah aşkına! 

Ey, emek insanlık onuru diye parkları yakan yıkan meslektaşlarım, sanatçılar, 

Ekmeksiz kalan, çocuklarına  sofra kuramayan, emeğiyle, alın teriyle geçimini sağlamaya çalışan işçiler, Bolu'dan Ankara'ya yürüyor haberin var mı? 

Bolu Belediye başkanlığı el değiştirip CHP’ye geçtiğinde, kapı dışarı edilen emekçi kardeşlerimiz yürüyorlar! 

Peki, ne istiyorlar? 

İşlerini, aşlarını, ekmeklerini, hasta çocuğunun ilaçlarını istiyorlar! 

Sorarım sana sanatçı kardeşim, bunun sende bir karşılığı yok mu? 

Ey meslektaşım, sanatçı kardeşim, Sayın Kılıçdaroğlu ‘’Adalet’’ diyerek yürüdüğünde kalkıp gidip destek verdin! Adaletsizlikten dolayı, kaybettiği ekmeği için, ilaç bekleyen çocuğu ilaçsız kalan babalar, analar Bolu’dan Ankara’ya yürüyor bunun senin vicdanında bir karşılığı yok mu? 

Ey medya! 

Ey Fox Tv ve özelikle naylon gülüşlü İsmail Küçükkaya ve yoldaşı Fatih Portakal gözlerinize perde mi indi, kulaklarınız mı sağırlaştı? 

Sayın Kılıçdaroğlu, ‘’Adalet’’ diyerek yürümeye başladığında her adım başı canlı yayın yapıp, ayağına taş değse haber yapan Fox Tv, Halk Tv neredesiniz? 

Yoksa dün peşine takıldığınız Kılıçdaroğlu’nun CHP’si, işçileri aşsız, ekmeksiz, çocukları ilaçsız bırakılınca yürüyen ana, babanın yürüyüşü ‘’Adalet’’ isteme yürüyüşü olmuyor mu? 

Ey meslektaşım sanatçılar, sosyal medya hesaplarınızda özellikle ABD emperyalizmine, Siyonizm’e karşı dik durup bedelini canıyla ödeyerek şehit olan Mısır’ın seçilmiş başkanı merhum Mursi ile ilgili bir tek paylaşımınızı göremedim? Sorarım size, sizin vicdanınızda merhum Mursi ’nin, atılan bombalarla bebek, çocuk, kadın, yaşlı, demeden katleden Esat kadar da mı değeri yok? 

Yoksa, Mursi darbe ile indirildiğinde, Sayın Recep Tayyip Erdoğan demokratik seçimle gelmiş, Mısır’ın ilk seçilmiş devlet başkanı Mursi ‘nin yanında yer aldığında, Sayın Kılıçdaroğlu’nun, ‘’Bize ne Mursi ’den, o Mısır’ın içişleri’’ demesinden, Sisi’nin ayağının altına kırmızı halılar seren Fransa, ABD, İsrail’in yanında yer almasından mı, bir tek sosyal medya mesajı atamadınız? 

Ey, Atatürkçülüğü kimseye bırakmayan, beni her fırsatta gericilikle, yobazlıkla suçlayan, ilerici meslektaşlarım, ilerici Atatürkçü sanatçılar! 

17 Aralık 1918’de 500 kişilik asker ve Ermeni katillerle Mersin’i, 400 eli kanlı Ermeni katillere Fransız asker elbiseleri giydirip Hatay Dörtyol’u, 1919’da Adana, Pozantı, Kilis’i işgal eden, Gazi Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşları tarafından kovulan Fransa, bugün 1919’da Al Bayrağımızı çiğneyip İzmir’i işgal edip, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 9 Eylül 1922’de denize döktüğü, merhum Ecevit’in Barış Harekâtı ile kurtardığı Kıbrıs’ta, hem de Mersin Kıbrıs arasında! 

Bu durumda bir tek sosyal mesaj da mı atamıyorsun? 

Ey Türkiye, sadece şunu yap! 

Gir Google’a ve, ‘’1919’da Anadolu’yu işgal edenler’’ yaz, sonra da bugün, dede toprağımız şehitlerle tapulayıp mabetlerle mühürlediğimiz Kıbrıs’ta, 1919’da al bayrağımızı çiğneyerek İzmir’i işgal eden 1922’de kovduğumuz Yunanistan’ın yanında, kimler var ona bak! 

Bak da kendine şu soruyu sor, ‘’23 Haziran’daki İstanbul seçimleri sadece başkanlık seçimi mi?”!